keskiviikko 20. helmikuuta 2019

Herkkusuiden koti

Mitään raportoitavaa ei taida käsityörintamalla olla, keskeneräisiä töitä on taas enemmän kuin laki sallii. Yksi virkkuutyö pitäisi saada aamuksi valmiiksi, katsotaan miten käy... 

Kello on illalla yhdeksän, mulla on kaurakeksit uunissa (pellillinen jo paloi tätä kirjoittaessani), valmistelen yövuorossa olevalle miehelleni synttäriyllätystä aamuksi.



Kaurakeksejä en olllut pitkään aikaan tehnyt, nyt kun taas ne muistin, tein näitä jo kolmannen kerran reilun viikon sisään. 



Helmikuu on meillä yhtä herkuttelua, leiponut olen paljon. Meillä rakastetaan voileipäkakkuja ja kaikkea suolaista, makekaakin kyllä, mutta kermakakkujen ystävä meistä ei ole kumpikaan, ei mieheni, enkä minä.

Ylhäällä kuvassa on tuorepiirakka, voileipäpiirakka, millä nimellä nyt tykkää kutsua. Pohjan voi tehdä joko itse tai valmiista leivistä. Tämä on todella hyvää niin juhlapöydässä kuin oman perheen iltapalapöydässäkin, sopii kumpaan vaan!



Keikautettu voileipäkakku on yksi suosikeistani, ohjeen olen muunnellut Kinuskikissan sivuilta. Tässä kakussa oli katkarapuja, savustettua lohta, kahta eri tuorejuustoa, kermaa, sitruunanmehua ja tilliä täytteenä. Päällä oli tuoretta rucolaa, mutta vahingossa poistin kuvat puhelimestani, jossa näkyi täysin valmis koristeltu kakku, tässä kuvassa koristelu on vielä vaiheessa.



Peltileivästä on tullut yksi suosikeistani, etenkin viikonloppuisin kun meillä on usein enemmän syöjiä kuin vain me kaksi, tulee tätä tehtyä aamupalapöytään. 



Ja tietenkin perinteistä pullaa, sitäkin on tullut tehtyä. Muutaman kerran tullut taiteiltua laskiaspulliakin, voihan nam!



Mukavaa helmikuun jatkoa juuri sinulle! Mikä on sinun suurta herkkuasi juhlatarjoiluissa tai arkiherkuissa?

2 kommenttia:

  1. Oijoi, tulee ihan nälkä. Mie oon just kaiken suolasen perään, voileipäkakut ja muut ai että! :P

    VastaaPoista