perjantai 12. huhtikuuta 2019

Askartelua luonnonmateriaaleista

Syksyllä tein talveksi havusta ja jäkälästä pihallemme koristeita ja nyt heräsi into tehdä jotain keväistä ennen kuin kesäkukkia pääsee laittamaan. Syksyn askartelut löytyy täältä ja täältä.

Mä ajattelin ensin, että teen pajukranssin, mutta siinä pajuja kerätessä heräsi ajatus yksinkertaisemmasta ovikoristeesta ja teinkin vain kimpun jonka laitoin oveen ns. nurinperin ja somisteeksi ison rusetin.


Minusta tästä tuli hyvin viehättävä koriste. Mulla usein kaikki rönsyää ja ajattelen, että enempi on parempi, paljon väriä ja runsautta, mutta kyllä tässä vaan nyt taas näkyy, että yksinkertainen(kin) on kaunista.


En ole koskaan aiemmin tehnyt varpukranssia, niin pitihän sekin kokeilla. Tein todella nopealla aikataululla tämän (reilussa puolessa tunnissa varpujen keräys ja solmiminen kranssiksi), mutta olen hyvin viehättynyt tähän ja tulen varmasti ensi talveksi tekemään varpukranssin. En laittanut pohjalle metallirengasta tai mitään muutakaan, yhdistin vain varpuja rautalangalla ympyräksi. Tein tämän lähinnä mustikanvarvuista, seassa on muutama puolukanvarpu.


Navetan ovi sai hakaansa pienen pajukoristeen somistettuna satiininauhalla ja pitsillä. Melkein tekisi mieli tehdä vielä jotain...luonnonmateriaaleista saa kaikkea ihanaa! Maanomistajan lupa keräämiseen tulee aina muistaa!

Mukavaa pääsiäisen odotusta! Meillä alkaa olemaan kaikki aika valmista pääsiäistä silmällä pitäen, ruokia, erityisesti jälkiruokia vielä mietin...


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti