lauantai 23. maaliskuuta 2019

Afrikankukista virkattu kassi

Aloitin jokin aika sitten muistelemaan sukan tekoa, tein yhden pitkän joogasukan, joka olisi kaveria vailla ja pari vartta tein valmiiksi. Pitäisi nyt vaan ottaa härkää sarvista ja muistella miten kantapää tehdään. Totuttuun tapaan hyppäsin jo seuraavaan työhön ja virkkasin itselleni afrikankukista kassin.



Kassi on virkattu Novitan Cotton Soft langasta 3.5 koukulla. Ohje afrikankukkaan löytyy täältä.


Kokosin kassin  tällä ohjeella. Eli virkkasin paloja yhteensä 21 kappaletta ja kokoamisen jälkeen virkkasin keskelle oranssilla yläosat molemmin puolin. Ensin meinasin tehdä puolikkaat afrikankukat ylös, mutta langat ei olisi riittänyt, niin päädyin pelkällä oranssilla virkkaamaan yläosan.


Novitan Cotton Soft lankaa tähän meni seuraavanlaisesti: vihreää yksi kerä, vaaleanpunaista yksi kerä ja oranssia puolitoista kerää. Kassin kahvat on ostettu Novitalta ja on kyllä mieleiset ja kätevät laittaa paikoilleen, päissä on pienet ruuvit.


Novitan Cotton Soft oli mulle uusi tuttavuus, oikein kiva lanka virkata. Tilasin nuo neljä kerää ihan vaan kokeeksi, olisi pitänyt tilata enemmän :)


Kylähän afrikankukka vaan kaunis malli on! Yhdistin palat takaapäin oranssilla, koska vaaleanpunainen ei riittänyt enää yhdistämiseen. Mutta ei se mun silmää häiritse, vaikka oranssi tuolta punaisen seasta vilkkuukin

2 kommenttia: