sunnuntai 20. tammikuuta 2019

Virkattu isoäidinneliöpeitto

Vuorossa taas tuttua ja turvallista isoäidinneliötä, tämä rakkauteni isoäidinneliöihin on uskomatonta, en kyllästy niihin koskaan! 

Sain muutaman kerän Novitan Raitalankaa, Mausteet nimeltään, lahjaksi ja hetken asiaa pohdittuani, päätin tehdä peiton. Hain vähän lankaa lisää ja kotoa löytyi Novitan Ajaton lankaa, jolla tein tuplana mustat alueet.


Peitto on virkattu yhdestä isosta isoäidinneliöstä, Raita-lankaa meni viisi kerää ja mustaa Ajatonta meni yhteensä muistaakseni reilut neljä kerää. Kokoa peitolla on 150 cm x 150 cm.


Reunan virkkasin jälleen kerran niin, että joka toinen silmukka on kiinteä silmukka ja joka toinen silmukka on ketjusilmukka, tykkään tästä reunatyylistä valtavasti!


Peittotikkailla alkaa olemaan jo ruuhkaa, taidan tarvita toiset tikkaat :D Aloitin meinaan taas uuden peiton, se onkin hieman hitaampi tehdä, katsotaan milloin valmistuu...


Ohje isoäidinneliöön löytyy täältä ja sitä kun jatkaa niin kauan kuin aikaa ja lankaa riittää, niin saa just niin suuren peiton kun haluaa.

Tämä oli nyt kahdeksas peitto mitä olen tehnyt pelkästään yhdestä isosta isoäidinneliöstä. Ensimmäinen kerta kun käytin Raita-lankaa. Yleensä olen tehnyt aikalailla jämäkeristä.

2 kommenttia: