maanantai 11. maaliskuuta 2019

Vaaka-hulluus

Rakastan kaikkea vanhaa, erityisesti vanhoja vaakoja, vaakoja ylipäätänsä. Vaaka-harrastukseni on vasta aivan alkumetreillä, aiemmin ihailin erilaisia vanhoja vaakoja, hankin niistä tietoa ja otin kuvan aina kun vaa'an jossain näin. Pikkuhiljaa olen alkanut keräämään vaakoja ajatuksella etten hakemalla hae mitään, mutta vastaanotetaan mitä eteen tulee. Esittelen nyt kokoelmistani kolme vaakaa, kaikki erityyppisiä ja tulleet minulle kuin Manulle illallinen.


Tuorein ihastukseni ja aarteeni tuli elämääni mieheni ansiosta, hänen löytönsä. Pitää yrittää keksiä millä puhdistusaineella saisin vaa'an vielä puhtaammaksi. 

Vaaka on täysin toimiva vanha Lahden Vaaka. Lukittiin se, jotta jousi ei pääse venymään, kun ajatukseni on siinä sipulit säilyttää eli painoa on päällä kokoajan.

Olen yrittänyt löytää valmistusvuotta, mutta se on nyt vielä hakusessa. Netistä löytämieni tietojen perusteella näitä on myynnissä ja hinta liikkuu 30 eurosta aina 80 euroon asti, kunnosta riippuen.

Olen niin rakastunut tähän kaunokaiseen, etten saa silmiäni irti siitä. Aamulla tassuttaessani keittiöön sytyttämään hellaan tulet, silmäilen ensimmäiseksi vaakaa aina samalla.


Vanha kalavaaka, tunnetaan myös nimellä taskuvaaka, on meillä keittiön seinällä koristeena ja muistona mummostani. Kalavaaka on mummoni peruja, ollut aikanaan ahkerassa käytössä.

Metallinen  Pocket Balance kalavaaka on tarkoitettu max 25kg punnituksiin. Tämä on minusta upea vanha käyttöesine, jonka jousitus toimii edelleen hyvin. Katsoin, että netissä tämän hinta on 10 euron molemmin puolin.


Tämän tilan viejä vaan on niin ihastuttava, että pakko pitää esillä. on meidän eteisessä, kuistille siirtoa olen välillä miettinyt...

Tämä on ihan alkuperäiskuntoinen ja täysin toimiva. Punnuksetkin on tallella. Vaaka kuulemma punnitsee aina 500 kiloon asti. Tämä on käsittääkseni ollut käytössä vanhassa maalaiskaupassa. Täällä Toivolan tilalla on tällä punnittu marjoja ja vihanneksia. 

Lempivaakani pääsi blogin uuteen yläbanneriinkin :)

2 kommenttia: