perjantai 18. tammikuuta 2019

V-stitch virkkaus

Tammikuun toinen virkkuutyö on nyt valmiina. Kolmaskin virkkuutyö on jo lähes valmis. Tämä nojatuolin peitto tai matto, kumpaa nimitystä nyt tykkää käyttää, vaiko päällinen...valmistui jo viime viikolla ja on ollut jo käytössäkin, kuvaaminen vain kesti...siksipä kuvissa saattaa näkyä koirankarvoja, niitä meillä kyllä riittää :D


V-Stitch virkkaus on yksi lemppareistani isoäidinneliöiden rinnalla. Nopeaa, helppoa ja tulee kaunis pinta. En oikein tiedä suomenkielistä nimeä V-stitch virkkaukselle, olen kuullut joidenkin nimittävän V-silmukka virkkaukseksi ja toisten taas V-pylväs virkkaukseksi. Googlekaan ei oikein osannut auttaa kun etsin suomennosta, osaatko sinä auttaa?



Google tarjoaa ohjeita V-stitch virkkaukseen sekä kuvallisena, sanallisena, että videoina. Sieltä vain valitsemaan ohjetta! Itse tykkään kaikkein eniten käyttää kuvallisia ohjeita, sen vähän mitä nyt ylipäätänsä tykkään ohjeita käyttää.

Olen itse tehnyt V-stitch töitä tietämättäni jo kauan kauan sitten ensimmäisen kerran. Jokunen vuosi sitten törmäsin netissä tämän virkkauksen nimeenkin, sitä ennen en ollut edes ajatellut koko mallille nimeä. Olen tehnyt mm kesäkasseja joskus V-stitch virkkauksella, kivoja tuli! 


Virkkasin peiton kutosen koukulla Novitan Helen-langasta. Langat löytyivät omasta varastostani, niin siksipä mentiin sillä mitä löytyi. Tein tarkoitukselle reilun pituisen ettei lähtisi "liikkeelle" kun sen päälle istuu. 

Yhden miinuksen olen nyt käytössä huomannut, lanka on sen verran liukasta, että vaikka miten hyvin pitkät hännät päättelin neulalla, meinaa päättelylangat nousta töröttämään. En ole aiemmin Helen lankaa käyttänytkään juurikaan.

Kuuluko sitä nyt sanoa nojatuolin matto, peitto vai päällinen?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti