tiistai 2. lokakuuta 2018

Voihan kurpitsa, minä onnistuin!

Tänä vuonna kasvatin ensimmäiset talvikurpitsani, aiemmin olen kyllä jo useampana vuonna kesäkurpitsaa kasvattanut (myös tänä vuonna). Niin innoissani olen kurpitsoistani, että aion ensi vuonna laittaa kurpitsaa kasvamaan vielä enemmän.



Kesäkurpitsat tuli syötyä sitä mukaa kun niitä valmistui ja olikin hieno kurpitsasato, en tullut kirjanneeksi miten paljon sain kesäkurpitsaa, mutta enemmän kuin aiempina vuosina. Tein usemman kerran kesäkupitsakakkua, se on yksi suosikkini täytettyjen kurpitsaveneiden ohella!

Talvikuritsaakin tuli paljon, tein kurpitsapikkelsiä, kurpitsakeittoa ja pitihän se kokeilla elämänsä ensimmäinen kurpitsalyhtykin.


Tein itsekasvattamistani kurpitsoista, omalla reseptilläni keittoa: n 1.5 kg pilkottua talvikurpitsaa ja 2 isoa sipulia keitetään suolavedessä, suolavesi valutetaan pois kun kurpitsat pehmeitä, muussaan kurpitsat ja sekaan aurinkokuivattua tuorejuustoa koko rasia ja sinihomejuustoa puoli pakettia. Roiskasen sekaan vähän yrttejä ja sosekeitto on valmis. Koristeluun käytän usein persiljaa, tänään oli juustokuutioita ja paahdettua sipulia. Jos tarvii laimentaa soppaa, niin olen käyttänyt sitä suolavettä tai kermaa.

Eläköön uusi suosikkini, talvikurpitsa! 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti