sunnuntai 14. lokakuuta 2018

Jokin vetää Verlaan yhä uudelleen


Löysin elämääni Verlan vasta tänä vuonna ja olen siellä käynyt nyt useamman kerran ja koen tarvetta palata sinne yhä uudelleen. Verla on UNESCOn maailmanperintökohde, tutustumisen arvoinen paikka.



Kävellessäni kauniissa ja idyllisessä Verlassa, vaeltaa ajatukseni Verlan historiassa, siellä asuneissa ihmisissä ja tuntuu, että haluan kokoa ajan kuulla ja nähdä Verlasta yhä enemmän.




Verlassa viihtyy esteetikko, kauniissa rakennuksissa riittää silmänruokaa ja yksityiskohtia, tuntuu, että jokaisella käyntikerralla löydän jotain uutta.




Patruunan pytinki on ihan mielettömän hieno ja miettikää mitkä lämmityskustannukset tuossa olisi jos sinne asumaan pääsisi! 





Vuonna 1885 rakennettu koristeellinen Patruunan pytinki on arkkitehti Eduard Dippellin suunnittelema. Vuonna 1898 kartanomaista pytinkiä korotettiin tornimaisella päädyllä ja samoihin aikoihin sen ympärille tehtiin värikäs puisto ja keilarata paviljonkeineen. Pytinki rakennettiin tehtaan johtajan Gottlieb Kreidlin eli Verlan patruunan asunnoksi. 




Odotan jo miltä Verla näyttää talvella ja miltä keväällä, luonnon puhjetessa kukkaan. Kesällä Verlassa pääsee taas mukaan opastetuille museokierroksille ja Verlapäivät siellä on joka vuosi. Siellä se rakkauteni Verlaan tänä vuonna syttyi!










Nähdään Verla taas pian! En malta ihan talveen asti odottaa!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti