sunnuntai 28. huhtikuuta 2019

Varret jotka saivat aikaan ajatuskaaoksen

Aiemmin jo kerroinkin, että teen nyt tossuja joita en kerennyt jouluksi tekemään. Aiempi postaus löytyy täältä. Ostin jokin aika sitten alesta Novitan Jouluaattolankaa ja ihastuin siihen. Päätin kokeilla miltä se näyttäisi tossun varressa. Ihan alkujaan oli ajatus neuloa Jouluaatosta kesällä sukat, heti kun on aikaa perehtyä kantapään tekoon. Olen todellakin päättänyt sen mörön selättää!


Tunteet ja mielipiteet poukkoili laidalta toiselle varsia virkatessa, en osannut päättää onko raitalangasta tehdyt varret kivat vai ei. Toisinaan melkein hihkuin, näistä tulee kivat! Toisinaan taas olin ihan hilkulla purkaa ja vaihtaa varteen jonkun toisen langan. Lopulta kuitenkin päätin jatkaa jo aloittamallani langalla.


En asetellut varsien lankaa alkamaan samasta kohdasta, toisessa alkoi punasella ja toisessa harmaalla. Varsia tehdessä mua häiritsi  kaikkein eniten toi laaja luonnonvalkea osuus.


Nyt on silmä tottunut ja kaiken "ajatuskaaoksen" jälkeen tykkään näistä varsista, kivan erilaiset! Eikä luonnonvalkean laajuus häiritse enää ollenkaan.


Tossuosa on taas virkattu ja konehuovutettu Novitan Joki-langasta.


Samalla kun tossuja kuvasin omassa pihapiirissämme, huomasin miten marjapensaissakin on jo pian isot lehdet! Toivottavasti saadaan yhtä iso marjasato kuin viime vuonna.


Idänsinililja eli siperiansinililja (Scilla siberica) on kaunis kevään kukkanen. Puski taas sitkeästi näkyviin vielä viimeisten lumien sulaessa kukkapenkistä. Ihanaa kun saa taas käsitöitään kuvata kukkien keskellä!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti