lauantai 22. joulukuuta 2018

Luukku 22 - Tallinnan joulutori

Kaksi yötä jouluun! Me olemme useampana vuonna käyneet juuri aaton kynnyksellä Tallinnassa, joulutorilla on niin ihana tunnelma. Tarjolla glögiä, jouluruokia, käsitöitä, joululauluja ja muuta ohjelmaa. Perheen pienimpiä ilahduttaa karuselli ja joulupukki, joka ottaa omassa mökissään lapsia vastaan.



Tänän vuonna meillä poikettiin totutusta kaavasta, yleensä olemme olleet 1-2 yötä Tallinnassa, mutta nyt oli vain pikapiipahdus Tallinnassa Raskasta Joulua risteilyn yhteydessä. Kiva näinkin, mutta ehkäpä ensi vuonna taas totutussa kaavassa...




Tallinnan joulutori on mielestäni parhaimmillaan päivän pimetessä, kaikki valot näkyvät kauniisti, ohjelma on käynnissä ja ihmisiä on paljon enemmän kuin aamupäivällä. Me olimme joulutorilla aikaisin aamulla, tori ja koko kaupunki vasta hiljalleen heräili uuteen päivään. 




Tallinnan joulutori on Raatihuoneentorilla vanhassa kaupungissa, satumaisen ihana paikka! Joulumarkkinoiden sydän on Viron tärkein ja Euroopan ensimmäinen joulukuusi, jonka perinteet ulottuvat vuoteen 1441.




Löysin ihania käsitöitä ja muutama ihanuus jäi nyt kaihertamaan, olisi sittenkin pitänyt ostaa. Minulle käsityöläisyyden kannattaminen on tärkeää, kivat joululahjat löytyikin. Muutenhan olen tehnyt kaikki joululahjat itse.




Tallinnan joulutori aukesi jo marraskuussa ja on auki 7.1.2019 asti jos mielit käymään siellä vielä ennen ensi joulua.

1 kommentti:

  1. Tuolla pitäisi päästä käymään joskus, moni on sitä kehunut. :) Tunnelmallisen näköistä!

    VastaaPoista